ÜVEGHÁZ TECHNOLÓGIA - Üvegház berendezések, eszközök, rendszerek

ÜVEGHÁZ TECHNOLÓGIA

ÜVEGHÁZ TECHNOLÓGIA

KAPCSOLATFELVÉTEL, ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Az üvegház technológiai rendszereit érdemes számítógépes vezérléssel működtetni, így érhető el a maximális hatékonyság, és a legkevesebb termesztési hiba. Az üvegház főbb technológiai rendszerei a következők:

Öntözőrendszer, öntözés
Folyamatosan ellátja az üvegházban termesztett növényeket az igényeiknek megfelelő mennyiségű vízzel, és tápoldattal.

Párásítás
A termesztett növények szükségletei szerint növeli a páratartalmat, egyben csökkenti az üvegház belsejében a levegő hőmérsékletét is.

Árnyékolás
Az ernyők nyáron csökkentik a túlzott besugárzást, télen pedig segítenek az üvegház hőveszteségének csökkentésében.

Szellőztetés
A szellőzők, és ventilátorok biztosítják az üvegház levegőjének frissességét, és megfelelő hőmérsékletét, valamint jelentős szerepet játszanak a páratartalom szabályozásában is.

Fűtés
Az üvegház technológia sarkalatos pontja a fűtés. Az energiafelhasználás, ezáltal az üzemeltetési költségek jelentős részét teszi ki, az üvegház projektet alapvetően befolyásolja a felhasznált energia-/hőforrás, és a fűtésrendszer hatékonysága. Az üvegházak a legkorszerűbb szerkezeti elemek, és alapanyagok beépítése esetén sem alkalmasak fűtésrendszer nélkül az egész éves termesztésre, sőt, temperálás hiányában maga az üvegház, és az üvegház technológiai berendezései is károsodhatnak a hidegebb időszakokban.

Világítás
Azokra az időszakokra, amikor a napfényes órák száma a termesztett növénykultúra igényeinél alacsonyabb, az üvegházi termesztés világítás segítségével terjeszthető ki. Bár mind a mesterséges világítás telepítése, mind az üzemeltetése költséges, nyilván minden termény esetén ezek az időszakok azok, amelyek a legmagasabb értékesítési árakkal kecsegtetnek.

Vezérlés
Az elekrtomos vezérlő rendszer irányítja az üvegház technológia felsorolt elemeit. Hatékony üzemeltetés csak az üvegházi technológiai rendszerek folyamatos felügyeletével, és a termesztéshez szükséges körülmények rendszeres, és megfelelő időzítésű, szakszerű beavatkozásokkal történő fenntartásával elképzelhető.

Vállaljuk üvegház technológiai rendszerek tervezését, kivitelezését, üvegházak automatizálását, korszerűsítését. Ha profi technológiát szeretne üvegházába, kérjen árajánlatot elérhetőségeinken!

Ne feledje, mi mindig készséggel állunk szíves rendelkezésére!
Amennyiben

  • kérdése merült fel,
  • segítségre van szüksége,
  • árajánlatot szeretne kérni,
  • vagy csak megosztaná velünk észrevételét, megjegyzését,

vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, vagy a KAPCSOLAT menüpont alatt található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Gundel Investment Kft. | +36 20 928 4184 | info@uveghaz.hu